Wedstrategieën

Er worden bij het wedden op voetbal verschillende wedstrategieën toegepast. Hieronder hebben we een aantal bekende wedstrategieën op een rijtje gezet.

Vaste weddenschap

Of een vaste weddenschap echt tot de wedstrategieën behoort valt te betwijfelen, maar het is in elk geval een manier om in te zetten. Het idee is dat je bij elke weddenschap hetzelfde bedrag inzet. Vaste weddenschappen blijken over het algemeen redelijk safe, echter is deze methode niet erg geschikt voor voetbalgokkers met weinig geduld.

Verdubbelingsstrategie

Bij de verdubbelingsstrategie, die ook wel de Martingale tactiek wordt genoemd, zet je na elke verloren weddenschap dubbel zoveel in. Je blijft verdubbelen tot je winst maakt. Dat betekent dat je bij je eerste keer winnen ook meteen al je verliezen weer terug hebt. Een nadeel van deze wedstrategie is dat je mogelijk over een behoorlijke bankroll moet beschikken, zeker als je met hogeren bedragen wilt wedden. Maar op de korte termijn kan de verdubbelingsstrategie een prima tactiek zijn.

Proportioneel wedden

Bij proportioneel wedden neem je je volledige bankroll als uitgangspunt en zet je bij elke weddenschap een vast percentage van dat bedrag in, bijvoorbeeld 5% of 10%. Als je regelmatig wint neemt je gokbudget toe en daarmee ook de hoogte van je inzet. En hoe hoger je inzetten zijn, hoe groter de winst die je per weddenschap kunt verdienen.

Surebets

Surebets zijn weddenschappen waarbij je gegarandeerd winst maakt. Dit kan door voor één voetbalwedstrijd bij twee bookmakers in te zetten. Je verdeelt je gokbudget dan over alle mogelijke uitkomsten, waarbij je rekening houdt met de quoteringen. Het verschil in quoteringen compenseer je door bij de ene bookmaker een iets hoger bedrag in te zetten op team A dan bij de andere bookmaker op team B. Surebets vergen wat rekenwerk en leveren wellicht geen enorme bedragen op, maar je maakt (als je het goed doet) in elk geval geen verlies.