Het Grootste voetbal talent van eredivisie seizoen 2013-2014

1. Memphis Depay

Aanvaller Memphis Depay heeft een Ghanese vader en moeder maar werd in het Nederlandse Moordrecht geboren.

2. Alireza Jahanbakhsh

Aanvallende middenvelder Alireza Jahanbakhsh is een Iraanse voetballer die zijn profdebuut maakt in het seizoen 2010-2011.

Terence Kongolo

De linksbenige verdediger maakt al vanaf de F-junioren deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteert op 1 april 2012 in een thuiswedstrijd.

Richairo Zivkovic

In 2007 verlaat de jonge Richardo Zivkovic amateurclub FVV uit Foxhal om de overstap te maken naar profclub FC Groningen. Hij speelt hier vanaf de D-tjes.

Jean Paul Boetius

Jean-Paul Boetius, neef van Urby Emanuelson, speelt vanaf de F-jes in de jeugdopleiding van Feyenoord waar hij vanaf de D-pupillen speelde.

6.Bertrand Traore

Aanvallende middenvelder Bertrand Traore geldt als speler van Association Jeunes Espoirs al op jonge leeftijd als groot talent.

7. Elvis Manu

Elvis Manu speelde bij amateurvoetbalclubs DVV Fluks en vv SSW voordat Feyenoord de Dordrechtenaar naar Rotterdam haalde.

8. Tonny Vilhena

De linksbenige Tonny Trindade de Vilhena gold in de Feyenoord jeugdopleiding al als een groot talent.

9. Ryan Thomas

De Nieuw Zeelandse middenvelder Ryan Thomas speelt in het seizoen 2011-2012 13 wedstrijden voor Waikato FC in de New Zeeland Football championship.

10. Kyle Ebecilio

Middenvelder Kyle Ebecilio speelt in de jeugdopleiding van Feyenoord maar vertrekt voordat hij ook maar een wedstrijd in het eerste voetbalt al naar een andere club.

11. Ricardo Kishna

Aanvaller Ricardo Kishna voetbalt ruim negen seizoenen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag voordat hij in 2011 de overstap naar Ajax maakt.

12 Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu speelt van 2006 tot 2008 in de jeugd van Ajax waarna hij te horen krijgt dat er in Amsterdam geen toekomst meer voor hem is.

13. Luka Dordevic

Vanaf 2010 speelt aanvaller Luka Dordevic twee seizoenen in het eerste elftal van de Montenegrijnsevoetbalclub Mogren Budva.

14. Viktor Fischer

Viktor Fischer tekende in april 2011 een driejarig contract bij Ajax Amsterdam na ook in de belangstelling van clubs als Chelsea en Manchester City te staan.

15. Jurgen Locadia

Geboren in een Curacaus gezin uit Emmen begint aanvaller Jurgen Locadia zijn voetbalcarrriere bij amateurvereniging VV Bargeres. Profclub FC Emmen ontdekte hem daarna.

16. Lucas Piazon

De Braziliaanse linker spits Lucas Piazon start zijn voetbalcarriere in 2001 bij Coritiba waar hij na zes jaar in 2007 de overstap maakt naar Atletico.

17. Yassin Ayoub

De Nederlands- Marokkaanse middenvelder Yassin Ayoub gaat op vijfjarige leeftijd in Amsterdam wonen. Hij begint met voetballen bij amateurvereniging ASV.

18. Shadrach Eghan

Werken doet Shadrach Eghan al op jonge leeftijd, op de boerderij van zijn vader in het oosten van Ghana. Vanaf zijn 12e jaar zit hij op de Golden Boot.

19. Oussama Tannane

Aanvaller Oussama Tannane begint met voetballen in de jeugd bij AVV Zeeburgia vanwaar hij al op zijn negende naar Ajax verhuist.

20. Karim Rekik

Verdediger Karim Rekik is een Hagenaar van Tunesische afkomst. Hij start met voetballen in 1999 bij amateurclub SVV Scheveningen en maakt in 2002 de overstap naar profvoetbal.

21. Daley Sinkgraven
Centrale middenvelder Daley Sinkgraven voetbalt vanaf de D-jeugd in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en doorloopt daar bijna alle jeugdelftallen.

22. Giovanni Hiwat

Vanaf het seizoen 2011-2012 behoort Giovanni Hiwat tot de eerste selectie van PEC Zwolle en speelt in zijn eerste seizoen tien competitiewedstrijden.

23. Danny Bakker

Middenvelder Danny Bakker voetbalt voor de Haagse amateurclubs Laakkwartier en Juventas voordat hij op zijn twaalfde bij ADO Den Haag in de C2 instroomt.

24. Mark Diemers

Middenvelder Mark Diemers is een speler uit de jeugdopleiding van Cambuur Leeuwarden. In het seizoen 2012-2013 weet hij in de voorbereiding menigeen te verrassen.

25. Prince Désir Gouano

Verdediger Prince Désir Gouano voetbalt in de jeugd van CFF Paris en later in de jeugdopleiding van de Franse profclub Le Havre waar hij in 2011 zijn debuut maakt.

26. Stipe Perica

De Kroatische voetballer Stipe Perica speelt in de jeugdopleiding van NK Zadar waar hij in het seizoen 2012-2013 zijn debuut maakt.