Bookmakers

Een aanzienlijk percentage voetbalfans stelt graag hun kennis van de sport op de proef door een gokje te wagen. Sommigen doen dat af en toe voor de lol, anderen beschouwen het als een goede manier om serieus geld te verdienen. Vroeger moest je altijd naar een wedkantoor als je wilde wedden op voetbal. Dit soort wedkantoren werden ook wel bookmakers of bookies genoemd. Tegenwoordig kun je ook bij online bookmakers terecht. Maar welke bookmakers zijn nu betrouwbaar?

Bookmakers in Nederland

In Nederland is het eigenlijk heel simpel voor degenen die willen wedden op voetbal: de Toto is de enige legale bookmaker van ons land. De Toto is onderdeel van de Nederlandse Loterij en dus eigendom van de staat. De winst die de Toto maakt gaat uiteindelijk dan ook in de staatskas. Wil je via de Toto op voetbal wedden, dan kan dit op twee manieren:

  • Door een Toto formulier in te vullen bij de Primera, de Bruna, de Albert Heijn of de plaatselijke tabakszaak;
  • Door digitaal een weddenschap af te sluiten via de officiële Toto website.

Zijn er geen andere bookmakers waar ik terecht kan?

Ja, die zijn er. Je moet er echter wel rekening mee houden dat niet alle online bookmakers voldoen aan de Europese wet- en regelgeving op het gebied van kansspelen, en dat zij ook geen door de Nederlandse Kansspelautoriteit verstrekte licentie hebben. Dat wil niet per definitie zeggen dat het onbetrouwbare bookmakers zijn, maar het betekent wel dat er geen toezicht is op uitbetalingen en hoe ze bijvoorbeeld met jouw persoonsgegevens omgaan. Er geldt in Nederland een soort van gedoogbeleid voor het gokken bij niet-geregistreerde bookmakers, maar je bent gewaarschuwd!